Tel: 015 257 0232 | E-mail: info@kopaltravel.nl

Met de auto naar Praag


Met de auto naar Praag is een goede optie wanneer u met bijvoorbeeld 4 personen naar Praag gaat. Wij adviseren u twee verschillende wegen om met de auto naar Praag te rijden. Komt u uit de zuidelijke helft van Nederland, neem dan de route door zuid Duitsland. Komt u uit de Noordelijke helft van Nederland, reis dan door het Noorden van Duitsland.

Zuid Duitsland (A3)
Rij eerst naar Keulen en vervolgens via Frankfurt, Wurzburg en Nurnberg naar de grensovergang bij Waidhaus/Rozvadov. Tegenwoordig loopt er een prachtige snelweg van Nurnberg via Plzen direct door naar Praag. Het enige nadeel is dat u bij deze route door Duitsland wat last van wegwerkzaamheden en (vakantie)drukte tijdens spitsuren heeft.

Noord Duitsland (A14)
Steek de grens over bij Hengelo/Oldenzaal en rij via Osnabruck, Hannover, Leipzig en Dresden naar de grensovergang bij Usti nad Labem. Vervolgens pakt u snelweg 8 naar Praag. Deze route is doorgaans minder druk dan de route door het zuiden van Duitsland. In winter kan de (heuvelachtige) route met sneeuw/ijzel wat minder prettig zijn.

Let op: in Tsjechie is een vignet verplicht. Deze zijn te koop bij benzinestations langs de Autobahn.

Overnachten
Wilt u tijdens de autoreis naar Praag overnachten? Op de A3 tussen Wurzburg en Nurnberg ligt het dorpje Geiselwind. U bevindt zich dan op de helft en u kunt hier goed overnachten in bijvoorbeeld:
- Gasthof Lamm (voordelig)
- Hotel Stern (gezellig en betaalbaar) 
- Landhotel Krone (luxe)
Zoek bij Booking.com naar beschikbare hotels in Geiselwind.

Reist u met kinderen? Het dorpje heeft een Burger King, een MacDonalds én een heus pretpark: Freizeit Land!

Parkeren
Let op met parkeren in Praag. Veel parkeerplaatsen zijn bestemt voor vergunninghouders. Zo ook in Praag 3 waar onze appartementen liggen. Net als in iedere grote stad staat uw auto veiliger (en zonder zorgen) in een parkeergarage. Een plek voor uw auto in de garage kunt u eenvoudig bij ons bijboeken.