Tel: 015 257 0232 | E-mail: info@kopaltravel.nl

Bezienswaardigheden


Praag heeft vele bezienswaardigheden. Praag is een zeer overzichtelijke stad en de bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar. Hierdoor ziet u in een realtief kort tijdsbestek een hoop van Praag. We hebben voor u de bekendste bezienswaardigheden van Praag kort beschreven.


De Karelsbrug
De Karelsbrug (Karluv most) verbindt de oude stadskern met het gedeelte van Praag waar de Praagse Burcht gevestigd is. De mooie Bruggentoren verschaft toegang tot de brug en daarmee tot de 30 beelden die de Karluv most rijk is. Bezoek de brug vroeg in de ochtend of later in de avond omdat het er erg druk kan zijn.

Astronomische klok
De Astronomische klok staat op het Oude Stadsplein (Staromestske Namesti). Het uit 1338 stammende uurwerk toont los van het tijdstip de de processie van de twaalf apostelen zien en geeft de tijd weer in het Arabisch, Romeins en Mesopothamisch.

Kruittoren

Bezoek de markante Kruittoren (Prasna Brana). Het ontwerp van de uit de 15e eeuw stammende Kruittoren is geïnspireerd op de Bruggentoren van de Karelsbrug. Gelukkig heeft de toren, ondanks haar explosieve lading de geschiedenis tot op heden overleefd. Vanaf de toren  is van april tot oktober dagelijks van 9.00 tot 18.00 uur geopend en biedt een prachtig uitzicht over het oude stadscentrum.

Nationaal Theater

Het uit 1881 stammende Nationaal Theater (Narodni divadlo) is zowel van buiten als van binnen een schitterend gebouw. De inwoners van Praag houden van kunst en cultuur. Er is gedurende het hele jaar een vol programma in het theater. Heb boeken van een voorstelling biedt de mogelijkheid om - naast een voorstelling - het imposante interieur van het gebouw te bewonderen.

Praagse Burcht

De Praagse Burcht (Hradcany) is een paleizencomplex, dat 7.5 hectare beslaat. Bij de Praagse Burcht vindt u het Lobkowitschpaleis, het Gouden Straatje, de Sint Vituskathedraal en het Sint Joris Klooster. Het Gouden Straatje is vooral bekend omdat daar Franz Kafka gewerkt en gewoond heeft. De Praagse Burcht bestaat al meer dan duizend jaar u vindt er drie belangrijke middeleeuwse bouwstromingen; Romaans, Gotisch en Classisitisch.

Petrin Toren

Vanaf de Petrin Toren heeft u een briljant uitzicht over Praag. Vanaf deze Eiffel Toren van Praag kijkt u over de Praagse Burcht en zo de oude binnenstad in. De kosten om deze toren te bezoeken zijn nihil. Het omringende park is mooi en relax. U ontvlucht hier gemakkelijk de drukke binnenstad. Een ideale plek om mooie (panorama)foto's te maken.

Nationaal Museum

Het Nationaal Museum in Praag is het grootste en belangrijkste museum van Tsjechie. Het museum is gevestigd in een schitterend gebouw aan het Wenceslausplein en eenvoudig bereikbaar. Het metrostation Muzeum ligt namelijk onder het museum. De collectie van het Nationaal Museum geeft een overzicht van de geschiedenis van Tsjechie.

Wenceslausplein
Op het Wenceslausplein vindt u het Nationaal Museum van Tsjechie. Dit is zonder twijfel het beste museum van Praag. Jan Palach stak zich in 1969 in brand tijdens de Praagse Lente uit protest tegen het stalinisme. Op het Wenceslausplein is een plaquette ter nagedachtenis van Palach te vinden.